Palačinky ala Enchilado recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 plátků šunka
6 plátků eidam
6 ks palačinky
4 lžíce rostlinný olej
150 ml smetana na vaření
80 g strouhaný eidam
náplň
4 stroužky česnek
2 špetky sůl
2 ks cibule
1 ks pórek
1 lžička grilovací koření
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
300 g kuřecí maso
1 hrst sterilovaná kukuřice
1 lžička mletá sladká paprika
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasické palačinky. Kuřecí nebo i vepřové maso a zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu tuku a orestujeme maso. Přidáme cibuli, papriku, pórek a česnek. Podle chuti můžeme přidat houby, kukuřici, čínské zelí. Směs krátce orestujeme a ochutíme solí, pepřem, paprikou nebo grilovacím kořením.

  3. Připravenou směsí naplníme palačinky, srolujeme a poklademe do tukem vymazaného pekáčku vedle sebe. Na každou palačinku dáme plátek šunky nebo slaniny a na něj plátek eidamu. Podle chuti můžeme palačinky přelít smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Palačinky ala Enchilado vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a zapékáme maximálně 20 minut.

  4. Palačinky ala Enchilado podáváme ihned. Podáváme teplé se zeleninovou přílohou. Jídlo je syté, takže není třeba dělat další přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!