Palačinky plněné mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 stroužek česnek 1 lžíce petrželka 2 ks šalotka 150 g kysaná smetana 400 g mleté hovězí maso podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo 250 ml mléko 100 g mouka podle potřeby olivový olej olej na smažení
Postup Palačinky plněné mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, mouky, rozpuštěného másla, mléka a špetky soli si připravíme těsto na palačinky, které necháme na 20 minut odstát. Těsto musí být hladké, podle potřeby dáme méně nebo více mléka.
Z těsta na olejem potřené pánvi smažíme tenké palačinky z obou stran, až jsou zlatavé barvy. Palačinky uložíme zatím do alobalu, abychom je udrželi v teple.
Na troše oleje orestujeme nasekanou šalotku s nasekaným česnekem a přidáme mleté maso. Vařečkou mícháme, dokud maso nechytne barvu. K masu přidáme nasekanou čerstvou petrželku, sůl, mletý pepř a komu chutná, přidá pikantní papričku. Jakmile je maso bez šťávy, přidáme smetanu a povaříme. Jakmile masová směs zhoustne, přidáme muškátový oříšek a odstavíme.
Palačinky potřeme mletou směsí a uzavřeme do trojúhelníčku. Takto připravíme zbytek palačinek.
Palačinky plněné mletým masem podáváme jako teplou večeři nebo svačinu.