Palačinky plněné mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
1 lžíce petrželka
2 ks šalotka
150 g kysaná smetana
400 g mleté hovězí maso
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
250 ml mléko
100 g mouka
podle potřeby
olivový olej
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, mouky, rozpuštěného másla, mléka a špetky soli si připravíme těsto na palačinky, které necháme na 20 minut odstát. Těsto musí být hladké, podle potřeby dáme méně nebo více mléka.

  2. Z těsta na olejem potřené pánvi smažíme tenké palačinky z obou stran, až jsou zlatavé barvy. Palačinky uložíme zatím do alobalu, abychom je udrželi v teple.

  3. Na troše oleje orestujeme nasekanou šalotku s nasekaným česnekem a přidáme mleté maso. Vařečkou mícháme, dokud maso nechytne barvu. K masu přidáme nasekanou čerstvou petrželku, sůl, mletý pepř a komu chutná, přidá pikantní papričku. Jakmile je maso bez šťávy, přidáme smetanu a povaříme. Jakmile masová směs zhoustne, přidáme muškátový oříšek a odstavíme.

  4. Palačinky potřeme mletou směsí a uzavřeme do trojúhelníčku. Takto připravíme zbytek palačinek.

  5. Palačinky plněné mletým masem podáváme jako teplou večeři nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!