Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžíce solamyl 1/2 l mléko 500 ml voda šlehačka 2 lžíce cukr krupice 2 lžíce cukr krupice džem 60 g cukr moučka 500 g ovoce 150 g hladká mouka 100 g polohrubá mouka olej na smažení 1 balíček vanilkový pudink 500 ml mléko na pudink
Postup Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme těsto na palačinky. Z mouky, vajec, mléka a špetky soli ušleháme ručním šlehačem těsto na palačinky. Palačinky smažíme na pánvi, na rozehřátém oleji po obou stranách. Jedna naběračka těsta na 1 palačinku
Během smažení si můžeme připravit omáčku. Namícháme si asi 500g ovoce - jahody, borůvky a maliny nebo jahody, rybíz a borůvky. Na poměru ovoce nezáleží, vyberte ovoce, které máte nejradši, nebo kterého máte doma nejvíce. Pokud použijete ovoce zmražené, nerozmrazujte
Ovoce vložíme do hrnce, přilijeme asi 250 ml vody, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku studené vody rozmícháme 1 lžíci solamylu a přilijeme k ovoci. Necháme ještě minutu za stálého míchání povařit, ovocná omáčka zhoustne
Pudink uvaříme z mléka podle návodu na sáčku
Usmažené palačinky jen slabě potřeme džemem a zabalíme. Přendáme na talíře, přelijeme uvařeným pudinkem a pak uvařenou ovocnou omáčkou. Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem ozdobíme šlehačkou.