Palačinky se špenátovým krémem a kuřecím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 100 ml vývar 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1/2 lžičky solamyl 500 ml mléko 1 ks cibule 300 ml smetana 400 g kuřecí prsa 200 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva mletý černý pepř 300 g čerstvý špenát
Postup Palačinky se špenátovým krémem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a česnek nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. Z mléka, vajec, mouky a kypřícího prášku umícháme hladké těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku palačinky. Upečené palačinky uchováme na teple
Na oleji osmažíme kuřecí nudličky dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku spolu se lžící másla necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme listy špenátu, pepř a sůl. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud šťáva nevysmahne. Změklý špenát zalijeme smetanou, přivedeme k varu a vmícháme vývar, ve kterém jsme předem rozmíchali solamyl. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí a podle potřeby dochutíme
Palačinky potřeme špenátovým krémem, přeložíme na čtvrtiny a rozdělíme na porce. Každou porci poklademe kuřecími nudličkami a přelijeme zbývajícím špenátovým krémem. Pokrm můžeme podávat jako teplý předkrm i samostatný chod, který výborně chutná s rajčatovým salátem.