Křehké mandlové cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks žloutek
50 g cukr moučka
2 špetky mletá skořice
75 g hladká mouka
100 g mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout, loupané mandle najemno umeleme a připravíme si ostatní suroviny na mandlové těsto

  2. Na vál vsypeme mouku, cukr, mleté mandle a přidáme žloutek a na kousky nakrájené máslo. Pro chuť přidáme mletou skořici. Vše zpracujeme do hladkého těsta, které necháme odpočinout asi hodinu v lednici

  3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pečeme asi 6 - 7 minut

  4. Křehké mandlové cukroví podáváme jen tak, zdobené polevou, ale výborně chutná i slepované. Není třeba ho péct dlouho dopředu, je křehké po pár dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!