Křehké mandlové cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks žloutek 50 g cukr moučka 2 špetky mletá skořice 75 g hladká mouka 100 g mleté mandle
Postup Křehké mandlové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout, loupané mandle najemno umeleme a připravíme si ostatní suroviny na mandlové těsto
Na vál vsypeme mouku, cukr, mleté mandle a přidáme žloutek a na kousky nakrájené máslo. Pro chuť přidáme mletou skořici. Vše zpracujeme do hladkého těsta, které necháme odpočinout asi hodinu v lednici
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pečeme asi 6 - 7 minut
Křehké mandlové cukroví podáváme jen tak, zdobené polevou, ale výborně chutná i slepované. Není třeba ho péct dlouho dopředu, je křehké po pár dnech.