Křehké madlenky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
80 g máslo
1 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
70 g cukr krupice
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Vejce s cukry ušleháme do pěny, dáváme si opravdu záležet, aby vyšlehaná směs byla světle žlutá a pěnová. Poté přidáme lžičku citronové kůry, lžíci citronové šťávy, prosátou mouku s práškem do pečiva a zašleháme. Přilijeme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo, vznikne nám hladké těsto

  2. Formičky na madlenky vymažeme máslem a naplníme do 2/3, protože nám madlenky při pečení vyběhnou. Já dávám těsto do formiček lžičkou a poté navlhčenými prsty uhladím

  3. Madlenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Po upečení je vyklepneme a pocukrujeme

  4. Křehké madlenky podáváme jako sladké pečivo k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!