Pálihubka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 3 ks cibule 1750 ml voda 500 g cuketa 2 lžičky vegeta 2 ks masox 4 kuličky nové koření 4 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 1 lžička sójová omáčka olej na smažení 250 g vepřová plec horká voda 3 lžičky gulášové koření 5 lžic ostrý kečup 3 lžičky mletá sladká paprika 4 ks drůbeží párky 1 lžička mletá pálivá paprika 1 balíček sójové kostky
Postup Pálihubka
Postup přípravy receptu
-
Sójové maso přelijeme horkou vodou, přidáme masox, koření, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Maso scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso nakrájíme na kostky, párky na kolečka. Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud je mladá, tak slupku necháme
Na oleji zpěníme cibuli a smažíme dozlatova. Přidáme vepřové a okapané sójové maso, utřený česnek, posypeme kořením, pokapeme kečupem, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Stále podléváme, aby se směs nepřipálila. Potom přidáme párky na kolečka a nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přidat pálivou papriku nebo kečup a dosolit. Pálihubku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, necháme přejít varem a odstavíme
Hotovou pálihubku podáváme s vařenými těstovinami nebo knedlíkem.