Pampeliškový med 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

900 ml voda
1 ks pomeranč
1 ks citron
1 kg cukr krupice
240 ks hlavička květů pampelišek

Postup přípravy receptu

  1. Květy z pampelišek opláchneme vodou, abychom je zbavily malých černých broučků a necháme řádně okapat. Citron oloupeme.

  2. Pampeliškové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený celý pomeranč a citron. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut.

  3. Pak necháme 24 hodin luhovat.

  4. Druhý den přecedíme přes plátýnko a trochu vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi 90 minut do zhoustnutí. Nesmí se připálit!

  5. Pampeliškový med necháme trochu zchladnout, nalijeme jej do nahřátých skleniček a máme hotovo. Nesterilujeme!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!