Papriková pasta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

26 dkg sůl
1 kg červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kapie omyjeme, zbavíme jádřinců a umeleme na masovém strojku. Kdo má rád pikantní či pálivé, může přidat více či méně feferonek

  2. Ze semleté hmoty necháme odkapat co nejvíce šťávy. Pak k paprikové hmotě přidáme sůl. Na 1 kg hmoty dáme 26 dkg soli. Pak už vše jen nandáme do malých vyvařených skleniček se šroubovacím uzávěrem. Takto vydrží papriková pasta nejméně rok. Načatou skleničku je vzhledem k dlouhodobé spotřebě lepší uchovávat v lednici

  3. Při vaření paprikové pasty si na práci raději vezmeme gumové rukavice. Papriky jednak dost intenzivně barví kůži i nehty, ale hlavně i nepálivé papriky mohou podráždit a popálit pokožku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!