Papriková slast recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
5 g chilli
15 g mletá sladká paprika
5 g mletá lahůdková paprika
podle potřeby
olivový olej na smažení
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nejdříve dobře očistíme, protože je budeme připravovat i se slupkou. Brambory krájíme na opravdu tenké plátky a do tvaru hranolek.

  2. Na rozpáleném oleji, který je z jedné poloviny slunečnicový a z druhé poloviny olivový, brambory osmažíme. Postupně přidáváme koření. Nasypeme do oleje sladkou papriku, aby se z ní stal výpek. Obracečkou převracíme brambůrky ze strany na stranu, dokud nejsou osmažené dozlatova. Poté stáhneme výkon sporáku na nulu a ještě na brambory lehce nasypeme lahůdkovou nebo sladkou papriku, dosmažíme. Podle chuti můžeme přidat i chilli. Nakonec paprikovou slast osolíme.

  3. Paprikovou slast podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!