Papriky zapékané s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 lžíce máslo 2 ks cibule 250 g rýže 300 g špekáček 250 g žampiony 125 ml masový vývar 1 ks paprika (červená) 1 ks paprika (žlutá) 1 ks paprika (zelená) 1 ks paprika (oranžová) podle chuti sůl majoránka mletý bílý pepř mletá sladká paprika
Postup Papriky zapékané s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme 12 minut. Poté ji slijeme a necháme okapat.
Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek i vláken, omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm.
Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, vmícháme špekáčky společně s paprikami, osolíme a okořeníme. Vše dusíme asi 5 minut.
Troubu předehřejeme na 220°C. Zapékací misku vymastíme. Paprikovo-žampionovou směs promícháme s rýží, přendáme do zapékací misky a dáme zapéct dozlatova.
Papriky zapékané s rýží podáváme se zeleninovým salátem.