Aspiková pochoutka s lososem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
máslo
200 ml majonéza
zelený hrášek
100 g uzený losos
mletý černý pepř
150 g bílý chřest
4 lžíce želatina v prášku
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Dva kusy nakrájíme na kostičky a zbývající vejce nakrájíme na plátky a odložíme stranou na ozdobu. Chřest očistíme od dřevnatých konečků, oloupeme, nakrájíme na drobná kolečka. Pak ho na malém množství másla podusíme doměkka, osolíme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou. Uzeného lososa nakrájíme na drobnější kousky a omytou pažitku jemně nasekáme. Tvořítka vytřeme olejem

  2. Želatinu rozpustíme v malém množství tekutiny a vlahou promícháme s majonézou a pažitkou. Pak vše spojíme s vejci, chřestem, a uzeným lososem. Směs ochutíme, naplníme do formiček vymazaných olejem, ozdobíme plátky vajec a čerstvým hráškem a necháme v chladu ztuhnout

  3. Aspikovou pochoutku rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!