Pařížské sekané biftečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 ks houska
1 špetka mletý pepř
600 g mleté maso
těstíčko
1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 ml mléko
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
100 g strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na tenké plátky, zalijeme trochou vody a necháme rozmočit.

  2. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme rohlík, vejce a strouhanku. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

  3. Do misky si rozklepneme vejce a vidličkou ho rozšleháme s mlékem a olejem. Vmícháme mouku, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těstíčko.

  4. Z masové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama menší karbanátky a obalujeme je v připraveném těstíčku. Na pánvi rozehřejeme olej a biftečky pozvolna pečeme z obou stran dozlatova.

  5. Biftečky podáváme s bramborami a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!