Pařížské sekané biftečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 ks houska 1 špetka mletý pepř 600 g mleté maso těstíčko 1 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 ml mléko 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 100 g strouhaný tvrdý sýr
Postup Pařížské sekané biftečky recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlík nakrájíme na tenké plátky, zalijeme trochou vody a necháme rozmočit.
Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme rohlík, vejce a strouhanku. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
Do misky si rozklepneme vejce a vidličkou ho rozšleháme s mlékem a olejem. Vmícháme mouku, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těstíčko.
Z masové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama menší karbanátky a obalujeme je v připraveném těstíčku. Na pánvi rozehřejeme olej a biftečky pozvolna pečeme z obou stran dozlatova.
Biftečky podáváme s bramborami a čerstvou zeleninou.