Pařížské tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks žloutek
0.5 ks bílek
5-6 ks hřebíček
100 g ořechy
200 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
poleva
1 ks bílek
100-150 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy. Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr.

  2. Z těsta vyválíme obdélník.

  3. Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut). Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě.

  4. Z plechu sundáváme až po vychladnutí. Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici.

  5. Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!