Pařížské tyčinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks žloutek 0.5 ks bílek 5-6 ks hřebíček 100 g ořechy 200 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice poleva 1 ks bílek 100-150 g cukr moučka
Postup Pařížské tyčinky recept
Postup přípravy receptu
-
Ořechy nastrouháme. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme a smícháme s ořechy. Kořeněné ořechy smícháme se žloutky, bílkem, skořicí a postupně do směsi přisypáváme cukr.
Z těsta vyválíme obdélník.
Připravíme si polevu. Cukr prosejeme a s bílky jej utřeme, než zbělá (asi 30 minut). Připravený plát těsta potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně teplé troubě.
Z plechu sundáváme až po vychladnutí. Jsou dobré aspoň týden uleželé ve větší sklenici.
Z téhož těsta se dělají i úly- do cukrem vysypané formičky vmáčkneme kousek těsta,,důlek vyplníme jakýmkoliv krémem,přiložíme dětský piškot a vyklepneme.