Pasta z černých oliv recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
50-60 g kapary
1 dl olivový olej
150 g černé olivy
8-10 ks sardelové řezy
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Olivy, kapary i sardelové řezy scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme.

  2. Vše vsypeme do mixéru a nahrubo rozmixujeme. Během mixování postupně přiléváme kvalitní olivový olej. Hotovou pastu z černých oliv podle chuti opepříme čerstvě mletým pepřem, přendáme do misky a dáme do lednice, kde pastu necháme tři dny uležet.

  3. Pastu z černých oliv používáme k mazání krekrů, toastů a skvěle doplní také hranolky z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!