Pastevecká kýta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 ks pórek 80 g hořčice plnotučná 800 g vepřová kýta 1 lžíce worcesterská omáčka 150 g moravské uzené 80 g jemný kečup
Postup Pastevecká kýta
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Moravské uzené, stejně jako vepřovou kýtu pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka
Olej rozehřejeme a nejdříve orestujeme nudličky moravského uzeného. Čtvrtinu po opečení vyjmeme a uschováme na ozdobu. Do pánve přidáme maso a zprudka opékáme asi 5 minut. Potom přidáme cibuli, pórek, sůl, worcestr a restujeme další 3 minuty. Nakonec vmícháme hořčici s kečupem, prohřejeme a servírujeme
Na talíři zdobíme orestovanými odloženými proužky. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory.