Pastevecká kýta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 ks pórek
80 g hořčice plnotučná
800 g vepřová kýta
1 lžíce worcesterská omáčka
150 g moravské uzené
80 g jemný kečup

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Moravské uzené, stejně jako vepřovou kýtu pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka

  2. Olej rozehřejeme a nejdříve orestujeme nudličky moravského uzeného. Čtvrtinu po opečení vyjmeme a uschováme na ozdobu. Do pánve přidáme maso a zprudka opékáme asi 5 minut. Potom přidáme cibuli, pórek, sůl, worcestr a restujeme další 3 minuty. Nakonec vmícháme hořčici s kečupem, prohřejeme a servírujeme

  3. Na talíři zdobíme orestovanými odloženými proužky. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!