Pažitková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžička máslo 1 ks žloutek 1 šálek mléko 3 ks větší brambory 1 lžíce čerstvá pažitka
Postup Pažitková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v 5 dl vody doměkka. Pak je scedíme, odvar z nich uchováme a rozmělníme je jako kaši.
K bramborám přilijeme část mléka, přidáme máslo, odvar z brambor a dobře promícháme. Pak polévku přivedeme k varu, odstavíme a přilijeme druhou část mléka s rozkvedlaným žloutkem. Naposled přidáme čerstvě nasekanou pažitku. Použijeme-li brambor naklíčený, odvar z něj vylijeme a připravíme odvar ze zeleniny naložené v soli nebo z nastrouhané kořenové zeleniny.
K pažitkové polévce podáváme nasucho opečené topinky.