Pažitková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
1 ks žloutek
1 šálek mléko
3 ks větší brambory
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v 5 dl vody doměkka. Pak je scedíme, odvar z nich uchováme a rozmělníme je jako kaši.

  2. K bramborám přilijeme část mléka, přidáme máslo, odvar z brambor a dobře promícháme. Pak polévku přivedeme k varu, odstavíme a přilijeme druhou část mléka s rozkvedlaným žloutkem. Naposled přidáme čerstvě nasekanou pažitku. Použijeme-li brambor naklíčený, odvar z něj vylijeme a připravíme odvar ze zeleniny naložené v soli nebo z nastrouhané kořenové zeleniny.

  3. K pažitkové polévce podáváme nasucho opečené topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!