Pečená falešná husí játra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 4 ks vejce 140 g sádlo 1 lžíce vegeta 1 kelímek smetana ke šlehání 750 g vepřová játra
Postup Pečená falešná husí játra recept
Postup přípravy receptu
-
Syrová vepřová játra odblaníme a na masovém mlýnku je umeleme. Případně je můžeme přímo rozmixovat. Vepřové sádlo rozpustíme. Srnčí hřbet vyložíme alobalem, vytřeme jej olejem nebo sádlem.
Do jater přidáme šlehačku, vejce a společně vyšleháme. Postupně přidáváme vegetu, sůl a rozpuštěné sádlo. Hmotu dobře promícháme a vylijeme do připravené formy srnčího hřbetu. Falešná husí játra pečeme asi 1 hodinu.
Upečená falešná husí játra necháme vychladnout. Vyklopíme je z formy a můžeme podávat. Falešná husí játra můžeme podávat s klasickou přílohou jako hlavní chod nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.