Pečená kachna na kmínu recept
Apetit ReceptyPostup Pečená kachna na kmínu recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou, omytou, prosolenou a okmínovanou kachnu dáme do suchého pekáče hřbetem nahoru. Do břišní dutiny dáme oloupané jablko a pekáč zakryjeme víkem.
Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme pekáč s kachnou do trouby. V této chvíli stáhneme teplotu na 100 °C a necháme kachnu 2 hodiny svému osudu. Pozor, neotvíráme troubu!
Po dvou hodinách pekáč vyndáme, slijeme všechno sádlo z pekáče do kastrůlku a kachnu otočíme prsy navrch. Pekáč opět zakryjeme víkem a dáme zpátky do trouby. Zvýšíme teplotu na 120 °C a necháme kachnu 2 hodiny pod pokličkou.
Po dvou hodinách sundáme víko, uděláme nožem několik vpichů do tučných části kachny a odkrytou kachnu pečeme do zlatavé kůrky na 150 °C podle trouby, jak peče.
Pečenou kachnu na kmínu, jak ji dělám já, podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a zelím.