Pečená krkovička recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 0,5 lžiček tymián 1 konzerva rajčatový protlak 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 0,5 kg vepřová krkovička
Postup Pečená krkovička
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku očistíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy
Osolíme, přidáme pepř, červenou papriku a tymián. V pekáči smícháme s nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí a zalijeme směsí rajčatového protlaku a vody (1díl protlaku - 3 díly vody). Pekáč přiklopíme a pečeme na 220 °C asi jednu hodinu, během pečení občas zkontrolujeme případně podlijeme vodou, poté odkryjeme a dopékáme 10 minut na 180 °C
Pečenou krkovičku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží, ozdobíme nasekanou pažitkou nebo pórkem.