Pečená vepřová kýta s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička rozmarýn
2,5 lžíce olivový olej
600 g vepřová kýta
1 lžička česneková sůl
1,5 lžíce bylinkové grilovací koření
slabý vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu vcelku omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme si marinádu. Do mističky vlijeme olej, vmícháme česnekovou sůl, bylinkové grilovací koření a prolisovaný česnek. Marinádu dobře promícháme

  2. Kýtu potřeme ze všech stran marinádou. Abychom maso ochutili dokonale, můžeme ji ve středu naříznout a potřít maso i jakoby zevnitř. Posypeme rozmarýnem a necháme pár hodin rozležet

  3. Vepřovou kýtu dáme do pekáčku a upečeme doměkka. Podle potřeby maso podlijeme slabým vývarem a během pečení kýtu občas přelijeme výpekem. Kýtu s rozmarýnem pečeme asi hodinu nebo déle, záleží, jakou máme troubu

  4. Pečená vepřová kýta s rozmarýnem chutná s bramborovou kaší, ale dá se podávat i studená jako chuťovka. Před podáváním pečenou kýtu samozřejmě nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!