Pečená zelenina s tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl tymián 1 ks pórek 6 - 8 ks mrkev 1 ks květák 1 - 2 lžíce olivový olej čerstvě mletý pepř sušený česnek
Postup Pečená zelenina s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a zbytek rozebereme na malé růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na hrubší nudličky
Zeleninu vsypeme na vymazaný plech, posypeme kořením, osolíme a pokapeme zbylým olejem
Zeleninu s tymiánem pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut doměkka
Pečenou zeleninu s tymiánem podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod, případně jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům.