Pečená zelenina s tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
1 ks pórek
6 - 8 ks mrkev
1 ks květák
1 - 2 lžíce olivový olej
čerstvě mletý pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a zbytek rozebereme na malé růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na hrubší nudličky

  2. Zeleninu vsypeme na vymazaný plech, posypeme kořením, osolíme a pokapeme zbylým olejem

  3. Zeleninu s tymiánem pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut doměkka

  4. Pečenou zeleninu s tymiánem podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod, případně jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!