Pečená zelenina s tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
tymián
1 ks pórek
6 - 8 ks mrkev
1 ks květák
1 - 2 lžíce olivový olej
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
Postup Pečená zelenina s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Větší mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a zbytek rozebereme na malé růžičky. Pórek očistíme a nakrájíme na hrubší nudličky
Zeleninu vsypeme na vymazaný plech, posypeme kořením, osolíme a pokapeme zbylým olejem
Zeleninu s tymiánem pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut doměkka
Pečenou zeleninu s tymiánem podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod, případně jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům.