Pečené čevabčiči trochu jinak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 6 porcí brambory 1 ks cibule 2 - 3 lžičky plnotučná hořčice 1 lžička sójová omáčka 1 lžička mletý kmín 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 kg mleté maso mix
Postup Pečené čevabčiči trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mleté maso, ochutíme kořením a tvoříme válečky o velikosti palce
Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plechy s pečícím papírem. Na plechy skládáme válečky, netřeba přehnaného odstupu - nenabývají, spíš naopak. Jakmile je plech vyplněný, vložíme jej do trouby a pečeme beze změny teploty cca 35 minut. Nezapomeneme válečky v polovině pečení obrátit, ať jsou z obou stran krásně zlatavé
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Nyní využijeme volného času a nakrájíme si cibuli na plátky půlkoleček - nakrájenou necháme v misce. Poté si připravíme klasický okurkový salát ze dvou salátových okurek nastrouhaných na hrubém struhadle a v míse smíchaných s vodou, trochou octa, pepřem, solí a cukrem. Salát dodá celému pokrmu osvěžující šmrnc
Po uplynutí doby pečení čevabčiči by měly být již uvařené i brambory, a proto je čas vše naaranžovat na talíř, ozdobit krájenou cibulí a přidat trochu hořčice. Pečené čevabčiči trochu jinak můžeme podávat.