Pečeně po cikánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
5 lžic olej
sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
2 ks rajče
5 lžic kečup
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
1 kg vepřové maso na roládu
Postup Pečeně po cikánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme.
Papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Rajčata také vydlabeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a smícháme se zeleninou a rajským protlakem. Směs osolíme a dochutíme pepřem.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na maso, zavineme do rolády a zpevníme.
Do vymaštěného pekáče položíme roládu, potřeme olejem a za častého obracení pečeme zvolna (na 175°C) asi 90 minut.
Čtvrt hodiny před dopečením potřeme maso ještě kečupem.
Vhodnou přílohou jsou restované brambory.