Pečené telecí na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 100 ml vývar 40 g máslo 600 g telecí kýta omáčka 100 ml vývar 40 g máslo 1 špetka mletý bílý pepř 100 ml suché bílé víno 100 g červený rybíz 100 g rybízová marmeláda 150 g červené hroznové víno
Postup Pečené telecí na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném másle. Potom podlijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu na 170 °C. Měkké maso vyjmeme z výpeku a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme pepř, máslo, rybízovou marmeládu, bílé víno a vývar. Vše dobře promícháme a 10 - 15 minut povaříme.
Kuličky hroznového vína rozpůlíme a zbavíme jadérek. Přidáme společně s obraným rybízem k omáčce a prohřejeme.
Telecí kýtu nakrájíme na plátky a porce přelijeme ovocnou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové noky.