Pečené telecí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 8 dkg máslo 2 ks cibule 1 lžíce kapary 10 dkg anglická slanina 0.5 lžičky sardelová pasta 2 ks sterilované okurky 1 kg telecí maso 0.5 kg mleté vepřové maso 1 ks sterilovaná kapie 2 ks houska v mléce podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby vývar sádlo na vymazání
Postup Pečené telecí recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso si rozkrojíme a vyklepeme na velký plát.
Mleté vepřové maso mírně osolíme, opepříme a promícháme s houskami máčenými v mléce. Přidáme na másle zpěněnou cibuli, sardelovou pastu utřenou s máslem a vejce. Důkladně spolu promícháme.
Plát masa osolíme, opepříme, potřeme rozmíchaným mletým masem
poklademe plátky anglické slaniny, rozkrojenými okurkami, sterilovanou kapií nakrájenou na nudličky a přidáme také kapary. Plát svineme, stáhneme provázkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě plněné telecí upečeme.
Z hotového masa sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Pečené telecí podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.