Pečené telecí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
8 dkg máslo
2 ks cibule
1 lžíce kapary
10 dkg anglická slanina
0.5 lžičky sardelová pasta
2 ks sterilované okurky
1 kg telecí maso
0.5 kg mleté vepřové maso
1 ks sterilovaná kapie
2 ks houska v mléce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso si rozkrojíme a vyklepeme na velký plát.

  2. Mleté vepřové maso mírně osolíme, opepříme a promícháme s houskami máčenými v mléce. Přidáme na másle zpěněnou cibuli, sardelovou pastu utřenou s máslem a vejce. Důkladně spolu promícháme.

  3. Plát masa osolíme, opepříme, potřeme rozmíchaným mletým masem

  4. poklademe plátky anglické slaniny, rozkrojenými okurkami, sterilovanou kapií nakrájenou na nudličky a přidáme také kapary. Plát svineme, stáhneme provázkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě plněné telecí upečeme.

  5. Z hotového masa sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Pečené telecí podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!