Pečené zeleninové hranolky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 3 ks cuketa 4 ks mrkev marináda 3 ks vejce 1 lžíce nasekaná petrželka 0.3 lžičky mletý bílý pepř 0.5 lžičky mletá sladká paprika
Postup Pečené zeleninové hranolky recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (mrkev, brambory, cuketa) podle potřeby očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky o síle zhruba 1 - 2 centimetry.
V misce našleháme bílky (žloutky nebudeme potřebovat) s paprikou, pepřem a nasekanou petrželkou. Ve vzniklé směsi obalujeme zeleninové hranolky, které rovnáme na nevymazaný plech.
Zeleninové hranolky upečeme v mírně vyhřáté troubě dokřupava. K hotovým hranolkům se skvěle hodí mírně pálivý kečup.