Pečené zeleninové hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
3 ks cuketa
4 ks mrkev
marináda
3 ks vejce
1 lžíce nasekaná petrželka
0.3 lžičky mletý bílý pepř
0.5 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (mrkev, brambory, cuketa) podle potřeby očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky o síle zhruba 1 - 2 centimetry.

  2. V misce našleháme bílky (žloutky nebudeme potřebovat) s paprikou, pepřem a nasekanou petrželkou. Ve vzniklé směsi obalujeme zeleninové hranolky, které rovnáme na nevymazaný plech.

  3. Zeleninové hranolky upečeme v mírně vyhřáté troubě dokřupava. K hotovým hranolkům se skvěle hodí mírně pálivý kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!