Pečení vepřoví šneci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 plátky šunka 0 l voda 1 ks masox 4 plátky anglická slanina 4 plátky vepřová kýta 3 lžíce vepřové sádlo na smažení 1 lžíce nakládaná kořenová zelenina
Postup Pečení vepřoví šneci recept
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové kýty nakrájíme tenké dlouhé řízky, které naklepeme. Na horní stranu položíme plátek anglické slaniny a šunky. Poté to vše svineme tak, aby na povrchu bylo maso a kraj přišpendlíme párátkem.
V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo a šneky zprudka opečeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na zbylém sádle necháme vydusit nakládanou mletou kořenovou zeleninu v soli a prolisovaný česnek asi 3 stroužky. Kastrol volíme tak, aby se nám do něj vešli šneci na těsno. Tak abychom při pohledu do kastrolu viděli vinutí masa a také, aby se v něm dalo péct v troubě. Mezitím si rozpustíme masox asi v 3/4 vody.
Až se nám podusí zelenina s česnekem, poskládáme do kastrolu šneky, podlijeme připraveným vývarem tak, aby konečky šneků trochu čouhaly nad hladinou. Vepřové šneky pečeme na plno. Až konečky šneků v troubě zhnědnou, vyjmeme kastrol z trouby a šneky otočíme vzhůru. Horní část dolů, spodní část nahoru. Vepřové šneky vložíme zpět do trouby a dopečeme.
Toto jídlo velmi chutná i když jsme ho nesolili ani nepepřili, sůl je totiž už v nakládané zelenině a vývaru.
Pečení vepřoví šneci jsou skvělí s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.