Pečený čaj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125-200 ml rum
0 kg jablko
2 ks hřebíček
0 kg meruňky
0 kg švestky
1 kg cukr krupice
0 kg rybíz
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz necháme v celku, ale ostatní ovoce nakrájíme na malé kousky. Můžeme použít i jiné ovoce, jako hrušky, jahody, ostružiny, nektarinky. Prostě co nám dá zahrada. Ale vždy musí být podíl ovoce 2 kg.

  2. Ovoce dáme nakrájené do hlubokého pekáče, přidáme rum, skořici, hřebíček a 10 minut necháme v troubě péct na 175 °C a promícháváme. Pak přidáme cukr a pečeme do rozpuštění. Často mícháme, aby nám pěna nevytekla ven z pekáče. Konzistence připomíná marmeládu a chuť je hodně ovocná s kousky ovoce jako bowle.

  3. Pečený čaj plníme do sklenic, postavíme dnem vzhůru a je hotovo.

  4. Příprava čaje: 3 lžičky směsi zalejeme vroucí vodou, můžeme přisladit cukrem nebo ještě lžičkou směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!