Pečený halibut s kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g kapary
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
50 ml suché bílé víno
80 g parmská šunka
600 g halibut
podle potřeby
sůl
máslo
na ozdobu
citron
čerstvá petrželka
na obalení
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Osušené 4 rybí plátky halibuta obalíme v mouce a zbytečnou mouku oklepeme. Plátky zprudka osmahneme z obou stran na trošce oleje. Poté je přendáme dál od sebe do vymazané formy.

  2. Rybí plátky posypeme máslovými vločkami a podlijeme bílým vínem. Formu vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C.

  3. Šunku nakrájíme na slabé nudličky nebo kostičky, kapary propláchneme. Po 20 minutách vytáhneme formu s halibutem a plátky posypeme nakrájenou šunkou s kapary. Vše vložíme na dalších 10 minut zapéct.

  4. Porce pečeného halibuta s kapary ozdobíme měsíčkem citronu, čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme teplé jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!