Pečený losos s fazolkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
32 dkg špagety
80 dkg losos
10 ks černé olivy
20 dkg cherry rajčata
40 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa omyjeme a osušíme. Potom plátky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Lososa dáme do misky a necháme 2 hodiny v ledničce odležet. Čerstvé fazolky překrájíme a asi 5 minut vaříme, potom scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčata přepůlíme a olivy nakrájíme na plátky.

  2. Na pánvi na oleji orestujeme nakrájené fazolky, rajčata a olivy. Krátce podusíme, osolíme a opepříme.

  3. Špagety uvaříme na skus.

  4. Lososa rozložíme na plech a v troubě při 210 °C pečeme asi 10 minut.

  5. Pečeného lososa s fazolkami rozložíme na talíře se špagetami, ozdobíme bazalkou a podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!