Pečený losos s fazolkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks citron 32 dkg špagety 80 dkg losos 10 ks černé olivy 20 dkg cherry rajčata 40 dkg fazolové lusky podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej na ozdobu čerstvá bazalka
Postup Pečený losos s fazolkami recept
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa omyjeme a osušíme. Potom plátky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Lososa dáme do misky a necháme 2 hodiny v ledničce odležet. Čerstvé fazolky překrájíme a asi 5 minut vaříme, potom scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčata přepůlíme a olivy nakrájíme na plátky.
Na pánvi na oleji orestujeme nakrájené fazolky, rajčata a olivy. Krátce podusíme, osolíme a opepříme.
Špagety uvaříme na skus.
Lososa rozložíme na plech a v troubě při 210 °C pečeme asi 10 minut.
Pečeného lososa s fazolkami rozložíme na talíře se špagetami, ozdobíme bazalkou a podáváme na stůl.