Pečený pstruh po mlynářsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
500 g pstruh
0 l bílé víno
2 lžičky hladká mouka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaným pstruhům vytřeme břicha solí a celé je obalíme v mouce. Pstruhy naskládáme do pekáče, ve kterém jsme rozpálili 1/2 cm vysokou vrstvu oleje.

  2. Pstruhy pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova a během pečení je podlijeme vínem. Zmírníme teplotu a pečeme ještě 10 minut.

  3. Ze směsi mouky a másla tvoříme malé kuličky, které klademe mezi pstruhy, přitom potřásáme pekáčem, aby se omáčka dobře promíchala. Nakonec pstruhy po mlynářsku opepříme.

  4. Do pekáče můžeme přidat hořčičné máslo. K 50 g rozpuštěného másla přidáme lžíci hořčice a mícháme, až se vytvoří ze směsi vločky.

  5. Pečeného pstruha připraveného po mlynářsku podáváme s chlebem, dobře si pochutnáme i nemaštěným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!