Pečený sýrový bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
80 g máslo
75 g šunka
800 g brambory
120 g hrubá mouka
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
podle potřeby
petrželka
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Studené brambory nastrouháme, osolíme, promícháme lehce s hrubou moukou, aby se nespojily, ale vznikla bramborová drobenka. Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme a máslo rozpustíme.

  2. Pekáč vymažeme máslem, naplníme polovinou drobenky, posypeme na kostičky pokrájenou šunkou a slaninou. Přidáme petrželku a vše pokropíme rozpuštěným máslem. Potom přidáme další vrstvu bramborové drobenky, posypeme strouhaným sýrem a opět pokropíme máslem.

  3. Bramborák zapečeme v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí.

  4. Pečený sýrový bramborák podáváme nakrájený na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!