Pečený vánoční čaj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl rum 1 ks citron 3 ks hřebíček 1 kg ovoce 1 kg cukr krystal 1 lžička mletá skořice
Postup Pečený vánoční čaj recept
Postup přípravy receptu
-
Do pečeného čaje použijeme podle chuti hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny nebo borůvky. Ovoce může být mražené i čerstvé. Ovoce nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat.
Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron nakrájený na kousky, mletou skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme.
Ovocnou směs vložíme do hlubšího pekáče a dáme péct asi na 45 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení záleží na typu trouby. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme.
Po upečení ještě horký pečený čaj plníme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.
Pečený vánoční čaj si uvaříme v zimních měsících pro chuť a na zahřátí.