Pečený vánoční čaj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl rum
1 ks citron
3 ks hřebíček
1 kg ovoce
1 kg cukr krystal
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do pečeného čaje použijeme podle chuti hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny nebo borůvky. Ovoce může být mražené i čerstvé. Ovoce nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat.

  2. Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron nakrájený na kousky, mletou skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme.

  3. Ovocnou směs vložíme do hlubšího pekáče a dáme péct asi na 45 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení záleží na typu trouby. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme.

  4. Po upečení ještě horký pečený čaj plníme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.

  5. Pečený vánoční čaj si uvaříme v zimních měsících pro chuť a na zahřátí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!