Pečínka z krkovičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

215 g smetana ke šlehání
4 ks vepřová krkovice
1 kg syrové brambory
podle chuti
sůl
mletý pepř
koření na steak
celý kmín
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a kořením na kotlety.

  2. Oloupané syrové brambory nakrájíme na malé kousky (silné cca 1 cm).V misce si je prosolíme, okmínujeme a kořením na kotlety lehce poprášíme. Vše pěkně rukou promícháme.

  3. Na rozpáleném sádle zatáhneme plátky z krkovičky. Do připraveného pekáče naskládáme vrstvu syrových okořeněných brambor, na ně dáme orestované plátky z krkovice a navrch dáme zbylé brambory. Celé to zalijeme výpekem z masa. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci. Těsně před koncem na pečínku z krkovičky vlijeme 30% šlehačku (1,5 kalíšku) a necháme krátce dojít.

  4. Pečínku z krkovičky s brambory rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem nebo jen oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!