Pečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
máslo
800 g brambory
majoránka
150 g škvarky
150 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, propláchneme studenou vodou, oloupeme, rozmačkáme, přidáme česnek a škvarky.

  2. Přidáme majoránku, sůl a jedno velké vejce. Směs zahustíme polohrubou moukou tak, aby vzniklo vláčné těsto.

  3. Těsti rozkrájíme na 8 až 10 stejných dílků ze kterých vytvoříme placičky. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymastíme máslem. Placičky poklademe na plech a v předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů. Zhruba v plovině pečení pečky obrátíme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme do zlatova.

  4. Pečky chutnají nejlépe s bílou kávou nebo vychlazeným plnotučným mlékem. Pečky fungují skvěle i jako příloha k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!