Penne s ragú z vepřových žeber recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl rajčata smetana rozmarýn 1 ks mrkev bazalka 1 ks šalotka oregano parmazán olivový olej červené víno 1 ks řapíkatý celer 1 ks vepřový bok mletý černý pepř těstoviny penne
Postup Penne s ragú z vepřových žeber
Postup přípravy receptu
-
Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme
Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit
Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú a přidáme nastrouhaný parmazán
Penne s ragú z vepřových žeber podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!