Penne s ragú z vepřových žeber recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
rajčata
smetana
rozmarýn
1 ks mrkev
bazalka
1 ks šalotka
oregano
parmazán
olivový olej
červené víno
1 ks řapíkatý celer
1 ks vepřový bok
mletý černý pepř
těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme

  2. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit

  3. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú a přidáme nastrouhaný parmazán

  4. Penne s ragú z vepřových žeber podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!