Penne s uzenou treskou a kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g hustá zakysaná smetana
500 g těstoviny penne
150 g drcená uzená treska
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

  2. Tresku scedíme od přebytečného oleje, který již nepoužijeme. Maso smícháme s kysanou smetanou, přidáme pepř a citronovou šťávu. Kdo chce, přidá do omáčky nasekaný kopr nebo petrželovou nať. Omáčku dobře promícháme.

  3. Touto studenou omáčkou přelijeme těstoviny. Penne s uzenou treskou a kysanou smetanou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!