Penne se třemi druhy sýra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
bazalka
400 g penne
4 lžíce parmazán
350 g ricotta
pepř
1 lžíce olivový olej
4 snítky čerstvá bazalka
100 g mozarella

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a uvaříme v ní penne (krátké trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny scedíme, odložíme a udržujeme v teple

  2. Vejce vešleháme do sýra ricorta, osolíme a opepříme

  3. Polovinu množství těstovin rozložíme do zapékací misky a pokryjeme polovinou listů bazalky

  4. Na těstoviny naneseme vrstvu směsi vajec a ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella nebo halloumi a zbývajícími listy bazalky. Na ně rozložíme zbývající penne a nakonec zbývající směs vajec a ricotry. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem

  5. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30-40 minut dozlatova

  6. Zapečené těstoviny podle chuti ozdobíme lístky bazalky a podáváme ještě horké

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!