Pěnová želatinová zvířátka recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- olej 4 ks vejce 100 g máslo 1 lžíce kakao 350 ml mléko 150 g tuk 170 g cukr moučka 5 lžiček želatina 1 balíček vanilkový cukr 150 ml smetana ke šlehání
Postup Pěnová želatinová zvířátka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme malý pekáček, zvířecí vykrajovátka a vhodné formičky. Pekáček vyložíme folií a pak všechna tvořítka potřeme olejem
Smetanu smícháme s mlékem, zahřejeme a v mléčné směsi rozpustíme želatinu. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Změklý tuk s máslem vyšleháme s oběma cukry do pěny a postupně přidáváme žloutky a po částech i vlahou smetanovou směs s želatinou. Asi polovinu této našlehané tekutiny vlijeme do pekáčku tak, aby byla vrstva asi 1 cm vysoká. Zbývající hmotu promícháme s kakaem a nalijeme do vymazaných formiček. Vše necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout. Pak formičky vyklopíme a z želatiny v pekáčku vykrájíme kuřátka nebo jiná zvířátka
Pěnová želatinová zvířátka můžeme uložit do papírových košíčků nebo na tác a podávat jako sladkou chuťovku.