Pepřový hovězí steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olivový olej
2 sklenky červené víno
4 plátky hovězí svíčková
2-3 lžíce barevný pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 řezy z hovězí svíčkové, které vložíme do keramické misky a zakápneme trochou oleje. Necháme asi hodinu odležet.

  2. Barevný pepř nahrubo nadrtíme a namačkáme do okrajů řezů.

  3. Na hlubší pánvi rozpálíme zbylý olej a pepřové steaky osmažíme z každé strany 6 minut. Osolíme až během tepelné úpravy.

  4. Pepřové hovězí steaky přeložíme na vyhřátý talíř. Do vysmahlé šťávy přilijeme červené víno, mírně osolíme a necháme probublávat, až se nám objem sníží na polovinu.

  5. Pepřový hovězí steak podáváme s připravenou omáčkou a jako přílohu zvolíme hranolky či krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!