Perkelt z kuřecích stehýnek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
4 lžíce olej
1 ks cibule
100 g kořenová zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
2 porce kuřecí stehno
podle potřeby
vývar z masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci oleje smícháme se sladkou paprikou a solí. Touto směsí potřeme porce kuřete. Slaninu nakrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na kostky a zeleninu lehce podusíme.

  2. Stehýnka opečeme po obou stranách na oleji. Na slanině osmahneme cibuli, přidáme stehna, podlijeme vývarem a dusíme. Nakonec přidáme podušenou kořenovou zeleninu.

  3. Perkelt z kuřecích stehýnek můžeme podávat třeba s máslovými noky nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!