Perkelt z kuřecích stehýnek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina 4 lžíce olej 1 ks cibule 100 g kořenová zelenina 1 lžička mletá sladká paprika 2 porce kuřecí stehno podle potřeby vývar z masoxu
Postup Perkelt z kuřecích stehýnek recept
Postup přípravy receptu
-
Lžíci oleje smícháme se sladkou paprikou a solí. Touto směsí potřeme porce kuřete. Slaninu nakrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na kostky a zeleninu lehce podusíme.
Stehýnka opečeme po obou stranách na oleji. Na slanině osmahneme cibuli, přidáme stehna, podlijeme vývarem a dusíme. Nakonec přidáme podušenou kořenovou zeleninu.
Perkelt z kuřecích stehýnek můžeme podávat třeba s máslovými noky nebo jinou přílohou podle chuti.