Perník od Aničky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžíce kakao 2 dl mléko 1 hrst mandle 160 g povidla 250 g cukr moučka 400 g hladká mouka 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva 1 balíček kypřící prášek do perníku na ozdobu šlehačka podle potřeby tuk na vymazání čokoládová poleva mouka na vysypání podle chuti marmeláda na potření
Postup Perník od Aničky recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mandle nasekáme. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do perníku i s práškem do pečiva. Přidáme cukr, povidla (můžeme dát i marmeládu), vlažné mléko, olej, vejce, kakao a všechno dobře promícháme. Těsto by mělo být středně husté, podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mléka. Přisypeme hrst sekaných mandlí a lehce zamícháme.
Perníkové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený a trochu vychladlý perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Ztuhlý perník od Aničky nakrájíme na čtverečky a zdobíme kopečkem šlehačky. Perník ihned podáváme.