Perník se sušenými jahodami z domácí pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 160 g cukr 100 ml olej 2 ks vejce 2 lžíce rum 1 lžíce marmeláda 250 ml mléko 2 ks vanikový cukr 500 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do perníku 150 g sušené jahody
Postup Perník se sušenými jahodami z domácí pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené jahody (koupené v obchodě) dáme do misky a přelijeme rumem, aby navlhly.
Do pekárny nalijeme vlažné mléko, olej, vejce a rybízovou marmeládu. Přidáme cukr (i vanilkový), nastavím na funkci příprava těsta a necháme promíchat, ať se suroviny spojí. Pak přidáme mouku a kypřící prášek do perníku. Necháme pekárnu, aby udělala krásně hladké těsto a mezitím jahody v misce změkly. Pokud jsou větší, tak je v misce překrojíme na menší kousky (nožem o stěnu misky).
Když je těsto hladké, tak přidáme jahody i s rumem, který v misce zůstal. Těsto sice vypadá, že je příliš řídké, ale v pohodě se upeče. Necháme promíchat a přepneme na funkci pečení, která trvá 1 hodinu. Musela jsem pak přidat ještě 20 minut, je třeba zkoušet špejlí.
Perník se sušenými jahodami z domácí pekárny je opravdu výborný, u nás se snědl během dne.