Pikantní amur recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce sůl 2 lžičky sůl 2 ks vejce 4 lžičky máslo 2 lžíce majoránka 1/2 ks cuketa 2 ks brambora olivový olej 5 lžic hrubá mouka olej na smažení 1 špetka pálivá paprika 4 špetky mletý černý pepř 4 lžíce koření na steak 4 porce amur podkovy
Postup Pikantní amur
Postup přípravy receptu
-
Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet
Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky
Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí. Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla
Ryba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!