Pikantní amur recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce sůl
2 lžičky sůl
2 ks vejce
4 lžičky máslo
2 lžíce majoránka
1/2 ks cuketa
2 ks brambora
olivový olej
5 lžic hrubá mouka
olej na smažení
1 špetka pálivá paprika
4 špetky mletý černý pepř
4 lžíce koření na steak
4 porce amur podkovy

Postup přípravy receptu

  1. Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet

  2. Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky

  3. Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí. Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla

  4. Ryba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!