Pikantní červená polévka s čočkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
250 g červená čočka
700 - 800 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
1 lžíce bazalkové pesto
1 hrst zelená petrželová nať
2 ks velká brambora
2 ks čerstvá chilli paprika
1 konzerva loupaná rajčata (400 g)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vypereme pod tekoucí vodou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Zelenou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Rajčata z konzervy překrájíme na kousky

  2. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, česnek a chilli papričky. Pak vmícháme brambory, které krátce orestujeme, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme téměř doměkka. K bramborám vmícháme čočku a vaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec polévku zahustíme loupanými rajčaty se šťávou, ochutíme pestem a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme, opepříme a posypeme usekanou petrželkou

  3. Pikantní červenou polévku s čočkou servírujeme s bílým pečivem nebo česnekovými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!