Pikantní červená polévka s čočkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 250 g červená čočka 700 - 800 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 1 lžíce bazalkové pesto 1 hrst zelená petrželová nať 2 ks velká brambora 2 ks čerstvá chilli paprika 1 konzerva loupaná rajčata (400 g)
Postup Pikantní červená polévka s čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku vypereme pod tekoucí vodou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Zelenou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Rajčata z konzervy překrájíme na kousky
Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, česnek a chilli papričky. Pak vmícháme brambory, které krátce orestujeme, zalijeme vývarem a zvolna uvaříme téměř doměkka. K bramborám vmícháme čočku a vaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec polévku zahustíme loupanými rajčaty se šťávou, ochutíme pestem a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme, opepříme a posypeme usekanou petrželkou
Pikantní červenou polévku s čočkou servírujeme s bílým pečivem nebo česnekovými toasty.