Pikantní cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
500 g cibule
0.5 lžičky rozmarýn
1 lžička plnotučná hořčice
0.3 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce polohrubá mouka
3 špetky drcený kmín
0.8 l čirý vývar
podle potřeby
2 lžíce tuk
4 plátky toastový chléb
150 g gouda nebo eidam

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, může být půl na půl hnědá a červená, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozmarýn v dlaních rozemneme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli, hořčici, kmín, pepř i rozmarýn. Směs za občasného míchání 10 minut podusíme. Poté směs zasypeme moukou a necháme ji krátce osmahnout. Za stálého míchání přilijeme vývar a pikantní cibulačku uvedeme do varu. Vaříme na malém plameni 20 minut. Podle chuti přisolíme.

  3. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho na rozpáleném tuku do křupava.

  4. Pikantní cibulačku rozdělíme do čtyř zapékacích misek, posypeme ji kostičkami chleba a sýrem. V předehřáté troubě zapečeme na 225 °C dozlatova.

  5. Horkou pikantní cibulačku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!