Pikantní cibulačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 500 g cibule 0.5 lžičky rozmarýn 1 lžička plnotučná hořčice 0.3 lžičky mletý bílý pepř 1 lžíce polohrubá mouka 3 špetky drcený kmín 0.8 l čirý vývar podle potřeby 2 lžíce tuk 4 plátky toastový chléb 150 g gouda nebo eidam
Postup Pikantní cibulačka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, může být půl na půl hnědá a červená, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozmarýn v dlaních rozemneme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Rozpustíme máslo, přidáme cibuli, hořčici, kmín, pepř i rozmarýn. Směs za občasného míchání 10 minut podusíme. Poté směs zasypeme moukou a necháme ji krátce osmahnout. Za stálého míchání přilijeme vývar a pikantní cibulačku uvedeme do varu. Vaříme na malém plameni 20 minut. Podle chuti přisolíme.
Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho na rozpáleném tuku do křupava.
Pikantní cibulačku rozdělíme do čtyř zapékacích misek, posypeme ji kostičkami chleba a sýrem. V předehřáté troubě zapečeme na 225 °C dozlatova.
Horkou pikantní cibulačku ihned podáváme.