Pikantní gulášová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks brambory 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 l voda 1 ks feferonka 100 g salám poličan 1 lžička slunečnicový olej 0 lžiček mletý kmín 2-3 lžičky mletá sladká paprika 1 kostka bujon podle chuti sůl podle potřeby hotová tmavá jíška
Postup Pikantní gulášová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Salám poličan nastrouháme na hrubé nudličky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky.
Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile se začne vařit, tak ji zahustíme tmavou jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám, vmícháme sladkou mletou papriku a ihned odstavíme.
Gulášovou polévku doplníme osmaženým salámem, ochutíme nasekaným česnekem a feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.
Pikantní gulášovou polévku podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.