Pikantní gulášová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 l voda
1 ks feferonka
100 g salám poličan
1 lžička slunečnicový olej
0 lžiček mletý kmín
2-3 lžičky mletá sladká paprika
1 kostka bujon
podle chuti
sůl
podle potřeby
hotová tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Salám poličan nastrouháme na hrubé nudličky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky.

  2. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile se začne vařit, tak ji zahustíme tmavou jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám, vmícháme sladkou mletou papriku a ihned odstavíme.

  3. Gulášovou polévku doplníme osmaženým salámem, ochutíme nasekaným česnekem a feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.

  4. Pikantní gulášovou polévku podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!