Pikantní hovězí kousky s chorizem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks paprika
2 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g hovězí kýta
3 ks sušená rajčata v oleji
chilli vločky
100 g chorizo

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme jadérek, potřeme olejem a na horké pánvi (nasucho) opečeme slupkou dolů dohněda. Ještě horkou papriku sloupneme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobné kousky. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Chorizo nakrájíme na nudličky

  2. Na malém množství oleje opečeme chorizo do křupava. Uzeninu vyjmeme a odložíme stranou a na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak přidáme nakrájené maso a sušená rajčata a za stálého míchání necháme šťávu vysmahnout. Poté maso ochutíme mletou paprikou, rajčatovým protlakem a chilli vločkami, vše opět krátce orestujeme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 5 - 10 minut před dokončením přidáme do směsi chorizo a nakrájenou pečenou papriku a vše podusíme

  3. Pikantní hovězí kousky s chorizem rozdělíme na porce a podáváme podle chuti s celozrnnými žemlemi, chlebem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!