Pikantní hrachová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžička majoránka 300 g mrkev kari 0.5 kelímku zakysaná smetana 2-3 lžíce citronová šťáva 2000 ml zeleninový vývar 200 g jarní cibulka 300 g žlutý hrách příloha 2-3 stroužky česnek 2 lžíce olej 4 plátky toastový chléb podle chuti sůl na ozdobu 6 snítek čerstvá majoránka
Postup Pikantní hrachová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.
Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.
Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.
Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.
Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.